Kad je najbolje vrijeme za kupovinu namještaja?

Popusti na namještaj variraju od sezone do sezone, ali kad je najbolje vrijeme za kupovinu?

Dođe vrijeme u životu svakog od nas kada zastanemo i pomislimo “Ovaj kauč stvarno treba zamijeniti”. Možda vam se više ne sviđa njegov izgled. Možda je popustio i više nije udoban kao prije? Možda jednostavno želite da osvježite svoj stan?

Bilo kako bilo, sa ovim tekstom, želimo da vam pomognemo da isplanirate pravo vrijeme za kupovinu određenog tipa namještaja.

Kada je najbolje vrijeme za kupovinu namještaja?

Zavisno od vrste namještaja koju kupujete, ispod se nalaze vremenski periodi u kojim ih je najbolje uzimati.

Dnevni boravak
Bez obzira na doba godine, velika ponuda trosjeda i kauča, prisutna je kroz cijelu godinu. Ali, ako planirate preurediti omiljeni prostor i pozvati društvo, možda su proljeće i jesen najbolje vrijeme za to.

Ležaljke i stolice
Prodaja ležaljki i stolice raste pred početak ljeta. Kupovina proljetnjeg i ljetnjeg komada namještaja, stoga može biti dobra ideja tokom jeseni, jer većina prodavnica želi u ovom trenutku da potpuno očisti svoje police od ove robe, pošto nemaju mnogo šanse da je prodaju sve do naredne sezone.

Namještaj za trpezariju
Najviše se prodaje tokom jeseni i zime, a veliki broj salona radi na asortimanima već od proljeća, pa se tako nakon ljetne sezone mogu naći dobra sniženja.

Spavaća soba
Uređivanje spavaće sobe, nerijetko zna biti zadnja kategoriju u opremanju stana. Dobre ponude za spavaće sobe, mogu se naći tokom čitave godine, a posebno tokom ljeta.

Kancelarijski namještaj
Tražite novi radni sto ili stolicu? Jesen je možda najbolje vrijeme kada govorimo o kupovini kancelarijskog namještaja, jer se veliki broj kompanija takmiči da u ovoj sezoni ponudi dobre cijene.

Dušeci
Period od maja do početka jeseni, odlično je vrijeme za kupovinu dušeka.

Dio teksta preuzet sa sajta: www.poslovni.hr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *